Jubileummagazine Chabot Museum

slide

Magazine Chabot Museum: De sporen en verhalen van Chabot verteld en gevisualiseerd door de ogen van Rotterdammers

Voor het 25-jarig jubileum van het Chabot Museum maakte Veenman+ een prachtig jubileummagazine. Hierin wordt het verhaal van schilder/beeldhouwer Henk Chabot en een kwarteeuw museum op levendige wijze verteld en uitgebeeld.


Het Chabot Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Henk Chabot gewijd museum, gevestigd in een monumentale villa in het Museumpark in Rotterdam.

De vraag

“Ons mooie museum bestaat dit jaar 25 jaar!”, stelde directrice van het Chabot Museum Jisca Bijlsma. “Dat willen wij groots vieren, onder andere met een mooi jubileummagazine à la Gers! en Onze Haven. Kunnen jullie ons daarbij helpen?”

De uitdaging

Natuurlijk! De voornaamste ‘uitdaging’ zat ‘m in het samenstellen van mooie thema’s en onderwerpen gelinkt aan het museum, maar dankzij onze ruime ervaring met het maken van pakkende, aantrekkelijke magazines zou dit geen enkel probleem opleveren.

Wat deed Veenman+?

Allereerst gingen we in gesprek met het Chabot Museum over hun wensen voor de vormgeving en inhoud van het magazine. In een projectteam, bestaande uit vaste krachten van Veenman+ en mensen uit onze pool van freelance (eind)redacteuren en fotografen, gingen we vervolgens aan de slag. Veenman+ verzorgde tekst, redactie, ontwerp, vormgeving, gedeeltelijk fotografie en de productie voor het museum. Het projectteam heeft het tot stand komen van het magazine van begin tot eind begeleid en de planning gewaarborgd. Veenman+ was als een ‘spin in het web’ de contactpersoon tussen de verschillende schakels. Gedurende het project hebben we meerdere redactievergaderingen gevoerd.

Het magazine (met als titel ‘Chabot van Rotterdam! De sporen en verhalen van Chabot verteld en gevisualiseerd door de ogen van Rotterdammers’) werd feestelijk gepresenteerd en uitgedeeld tijdens het grote jubileumfeest van het museum in de Arminiuskerk in Rotterdam. Niet alleen het museum was beretrots op het eindresultaat, wij waren het ook!