Verpakkingsdozen voor de Beste Ribben van Rotterdam

slide

Communicatie met een knipoog

De beste spareribs van Rotterdam. Die eet je wat ons betreft bij Café ‘t Halve Maatje. Omdat wij niet de enige zijn die daar zo over denken, werd het tijd voor een volgende stap: die heerlijke ribben ook aan huis bezorgen onder de naam ‘De beste ribben van Rotterdam’. Zo gezegd, zo gedaan!


De vraag

Niet voor niets kwam Henk van Beek, eigenaar van Café ’t Halve Maatje en initiatiefnemer van De beste ribben van Rotterdam, door de grote vraag naar zijn ribben naar ons toe met de vraag om mee te denken over het maken van een passende huisstijl. Als kers op de taart – of moeten we zeggen marinade op de sparerib – werden wij ook gevraagd om een doos te ontwerpen en produceren waarin die grote, smakelijke ribben goed verpakt kunnen worden om netjes te bezorgen. Want laten we eerlijk zijn; worden die joekels van ribben niet op de juiste manier verpakt, dan wordt het een kliederboel van jewelste en daar wordt niemand blij van.

De uitdaging

Waar we met Veenman+ vaak toewerken naar een eindproduct, draaiden we voor De beste ribben van Rotterdam de zaken om en gingen we aan de slag met het eindproduct als basis; grote, smakelijke ribben. Enerzijds een uitdaging, maar tegelijkertijd ook dé manier om de ideale verpakkingsdoos te ontwerpen die niet alleen functioneel, maar ook nog eens leuk om te ontvangen is.

Wat deed Veenman+?

We doken in het merk De beste ribben van Rotterdam en dachten na over het creëren van een huisstijl die aansluit op waar het bedrijf voor staat, maar daarnaast ook nog eens goed en leuk oogt op verschillende communicatie-uitingen. Communicatie met een knipoog dus. Ook dachten we na over de vorm en de afmeting van opvallende dozen om de spareribs in te kunnen verpakken en bezorgen. Uiteraard ermee rekening houdend dat de dozen goed en handelbaar werken en dat er eten in wordt verpakt.

Het resultaat

Met een sterke huisstijl en prachtige dozen om de spareribs in te bezorgen op zak, is Henk van Beek dit jaar voorzichtig gestart met het uitrollen van de bezorgservice van De beste ribben van Rotterdam. Net op tijd, want door de uitbraak van het coronavirus heeft ook Cafe ‘t Halve Maatje noodgedwongen haar deuren moeten sluiten. Als echte Rotterdammer houdt Henk het echter graag positief en is hij zich, direct na de sluiting van zijn café, volledig gaan focussen op het bezorgen en afhalen van die heerlijke ribben en ander smakelijk eten. Met succes, want de bezorgservice loopt zelfs zo goed dat niet alleen Henk, maar ook Veenman+, de ene na de andere bestelling ontvangt.

Fun fact: het leuke aan de dozen is dat ze met de uitspraken die erop staan (om in termen van deze tijd te spreken) absoluut ‘Instagrammable’ zijn. Het is dan ook geen verrassing dat de ene na de andere foto van de dozen met ribben op social media verschijnt. Kortom: geslaagd. Nu snel die ribben bestellen via www.debesteribbenvanrotterdam.nl!