Feyenoord boek: Een rood wit eerbetoon in zwart wit

slide

Een rood wit eerbetoon in zwart wit

Voor het maken van mooie boeken kun je Veenman+ uit bed bellen. Al helemaal als het gaat om een boek over onze geliefde Rotterdamse club: Feyenoord. Het duurde dan ook niet lang voor Een rood wit eerbetoon in zwart-wit in de boekhandels lag!


De gouden jaren van Feyenoord bereikte in de jaren zeventig een hoogtepunt toen Europacup I, Wereldbeker en EUFA-Cup naar Rotterdam gingen. Fotografen Leny Kolenbrander en Peter Molkenboer legden de gloriejaren van de club vast. Jaren later was de tijd rijp voor een Feyenoord boek.

De vraag

Leny Kolenbrander vroeg Edwin Veekens: “Hoe kunnen we de prachtige beelden van Feyenoord uit die periode delen met een breder publiek? Zouden we bijvoorbeeld een boek kunnen maken?”

De uitdaging

Dankzij onze ervaring met het maken van boeken weten we de juiste stappen en kunnen snel schakelen. Maar een schitterend boek over Feyenoord maak je natuurlijk niet ‘zomaar even’.

Wat deed Veenman+?

Allereerst maakten we een voorstel en een opzet. Het idee: een boek bestaande uit tien hoofdstukken met beelden van Feyenoord én mooie interviews. Vervolgens maakten we een selectie uit alle verzamelde foto’s die we gingen bewerken. We schakelden een goede redacteur in die verschillende interviews afnam met bekende voetballers van Feyenoord uit die tijd. Veel van de toen gemaakte foto’s zijn geplaatst bij interviews met clublegendes als Ove Kindvall, Eddy Pieters Graafland, Gerard Meijer, Jan Boskamp, Lex Schoenmaker, Adrie Moulijn (de weduwe van Coen), Peter Houtman en Ben Wijnstekers.

Veenman+ heeft de coördinatie van het hele boek op zich genomen en alles begeleid, zoals de redactie, maar ook marketing en communicatie. Ook ontwerp en vormgeving is in huis gedaan. Het resultaat: 172 pagina’s puur Feyenoord in een hard gebonden omslag! De lancering vond plaats in een afgeladen Gouden Snor aan de Kleiweg. Uiteraard in aanwezigheid van Leny Kolenbrander, maar ook veel oude clublegendes van Feyenoord waren aanwezig.