Nieuwe huisstijl voor Kalsbeek College

slide

Een nieuwe huisstijl

Het Kalsbeek College in Woerden vierde in 2017 haar honderdste verjaardag! Dagelijks stoomt de scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs haar 3.000 leerlingen klaar voor de toekomst. De visie: persoonlijke groei staat voorop!


De vraag

”Onze school heeft onlangs een nieuwe huisstijl laten ontwerpen. Daar zijn we ontzettend blij mee en nu is het tijd voor stap twee: We willen de nieuwe, herkenbare huisstijl in alle communicatie-uitingen opnemen, binnen én buiten school, op beide locaties. Kunnen jullie die klus klaren voor het nieuwe schooljaar?”

De uitdaging

Dat was kort dag, maar dankzij jarenlange ervaring, een ‘opgestroopte mouwen’ mentaliteit en een groot netwerk waarmee we snel kunnen schakelen, geen enkele reden tot zorg. We hebben de zomervakantie gebruikt om alles tijdig klaar te hebben. Missie geslaagd!

Wat deed Veenman+

Veenman+ dacht mee en adviseerde het Kalsbeek College over alle mogelijkheden. Wij verzorgden het drukwerk en de signing voor binnen en buiten de school, uiteraard alles in de nieuwe huisstijl. Van posters en borden, tot vlaggen, gevelbekleding en zelfs de zuilen bij de ingang – een unieke eyecatcher! Als gadget kregen alle medewerkers van het Kalsbeek College een dopper (drinkfles).

In de gesprekken over het veelgebruikte drukwerk, bleek bovendien dat de facilitair manager niet altijd overzicht had op de voorraden. Het tijdig bestellen van nieuw drukwerk schoot er daardoor soms bij in. Onze webapplicatie, op maat gemaakt voor het Kalsbeek College, bleek een ideale oplossing. De facilitair manager kan de voorraden nu makkelijk oproepen en met een druk op de knop nieuwe productie bestellen. Bovendien: medewerkers kunnen met deze webapplicatie ook zelf orders plaatsen. Snel efficiënt, iedereen tevreden!

Het resultaat

Veenman+ leverde een totaalpakket. Al het werk is van hoge kwaliteit, op maat gemaakt voor de school en… ruim op tijd geleverd!
Het ‘merk’ Kalsbeek wordt sterk benadrukt door de herkenbare huisstijl die overal te zien is. Met het gebruik van de webapplicatie houdt de school zicht op de voorraden en zit men nooit zonder drukwerk. Kortom, het Kalsbeek College kan zich weer bezighouden met haar kerntaak: leerlingen klaarstomen voor de toekomst!