Advies over drukwerk krant met een brede verspreiding

slide

Advies over drukwerk krant met Vriendennieuws


Stichting Vrienden van het Sophia zet zich sinds jaar en dag met een klein, hecht en integer team middels fondsenwerving in voor de beste zorg voor zieke kinderen in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Wij zijn er dan ook trots op om voor deze mooie partij te mogen werken en hen onder andere advies over drukwerk te kunnen geven.

De vraag

Stichting Vrienden van het Sophia kwam naar Veenman+ met de vraag om de vormgeving en de productie van hun nieuwsbrief ‘Vriendennieuws’, welke twee keer per jaar in de vorm van een gedrukte krant verspreid wordt, te verzorgen. Daarbij aan ons de taak om eerst de reeds bestaande krant een kleine make-over te geven en te zorgen voor een nog mooiere en inhoudelijk sterkere variant. Advies over drukwerk: Een klus die ons op het lijf geschreven is. Aan de slag dus!

De oplossing

De uitdaging zat hem voornamelijk in iets wat al goed is nog beter maken. Niet alleen qua look & feel, maar ook als het gaat om de inhoud, het overbrengen van de juiste boodschap op de juiste mensen en zeker niet onbelangrijk: via de juiste kanalen. First things first. We zijn in gesprek gegaan met Stichting Vrienden van het Sophia en hebben de wensen, verwachtingen en doelen inzichtelijk gemaakt. Veel verder dan dat, dachten we samen na over een goede invulling van de krant en een juiste mix aan onderwerpen. We maakten een uitgebreide planning om er daarmee voor te zorgen dat het proces gegarandeerd gestroomlijnd zou verlopen en ondersteunden waar nodig in de redactie en fotografie. Toen alle content gereed was, was het voor ons creatieve team tijd om aan de slag met de vormgeving. Eenmaal gedrukt, verzorgden wij de mailing en zorgden we voor de verspreiding door de stad.

Trots op

Een vrolijke krant die breed verspreid wordt en de lezers goed informeert en daarnaast op een leuke manier betrekt bij alle mooie dingen die Stichting Vrienden van het Sophia doet. Bekijk de online versie van de krant.

Fun fact: de krant wordt zo goed ontvangen, dat de oplage ervan iedere editie weer verhoogd wordt. Mooi, want zo komt het werk van Stichting Vrienden van het Sophia bij een nog bredere doelgroep onder de aandacht.
Stichting Vrienden van het Sophia ook een warm hart toedragen? Dat kan! Bezoek gerust eens de website.

Ook advies over drukwerk nodig? Neem contact met ons op!