Drukwerk voor de uitnodiging jaarlijks galadiner; met authentiek lakzegel

slide

Drukwerk voor de uitnodiging: ‘Brieven van Van Gogh'

Wie aan Vincent van Gogh denkt, denkt natuurlijk ook aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Jaarlijks trekt het museum duizenden bezoekers van over de hele wereld. Absoluut geen verrassing gezien het legendarische werk dat door de schilder is gemaakt.


De vraag

Het Van Gogh Museum vroeg Veenman+ het drukwerk voor de uitnodiging voor het jaarlijkse galadiner en ‘The Sunflower Collective-diner’ van het museum te verzorgen. Diners waar de allerbelangrijkste partners van het museum voor worden uitgenodigd. Het drukwerk voor de uitnodiging verdiende dus ook een bijzondere insteek.

De oplossing

Samen met de vormgever van het Van Gogh Museum hebben we gebrainstormd over de invulling van de uitnodigingen. Eenmaal klaar met het delen van onze creatieve ideeën, werd het concept voor de uitnodigingen bij het Van Gogh Museum neergelegd. Het museum was direct enthousiast, dus staken we de handen uit de mouwen en startten we de productie op. Met het thema ‘brieven van Van Gogh’ zijn we aan de slag gegaan met het drukwerk voor de uitnodiging.

We hebben we een uitnodigingskaart met de uitstraling van een oude brief gemaakt: een brief die Vincent van Gogh vanuit Nuenen aan zijn goede vriend Anthon van Rappard stuurde. Afgesloten met een authentiek lakzegel van echte was, waarvoor twee kleuren gekozen werden: helder oranje (een van de huisstijlkleuren van het Van Gogh Museum) en speciaal voor The Sunflower Collective-diner zonnebloemgeel. Eenmaal klaar met het maken van de bijzondere uitnodigingen, verzorgden we de mailing naar een flink aantal adressen.

Trots op

Schakelen en denken in oplossingen, ook als het even tegenzit. Voor het drukwerk voor de uitnodiging koos het Van Gogh Museum namelijk voor een bijzondere papiersoort, welke niet op tijd geleverd leek te kunnen worden. Door snel te schakelen en te denken in oplossingen hebben we er, door een speciaal transport in te zetten vanuit de papierfabriek, uiteindelijk alsnog voor kunnen zorgen dat we op het gewenste moment met het prachtige papier aan de slag konden. En uiteraard zijn we trots op deze unieke uitnodiging. Op verzoek van het museum hebben we de attributen voor het aanbrengen van het lakzegel, zoals de overgebleven was en de stempel, aan het museum overgedragen. Zo kan het museum er – indien gewenst – in de toekomst ook gebruik van maken.

Fun fact: de lakzegel, met daarin de handtekening van Vincent van Gogh verwerkt, is met behulp van een speciaal gemaakte stempel volledig met de hand op de uitnodigingskaarten aangebracht.

Op zoek naar uniek drukwerk? Laat ons met je meedenken!