Communicatiemiddelen International Film Festival Rotterdam

slide

Ontzorgen volgens Veenman+

Al meer dan 15 jaar werkt Veenman+ voor misschien wel een van de tofste filmfestivals die ons land kent: International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met veel plezier verzorgen we jaarlijks de productie van alle communicatie-uitingen voor het festival en nemen daarbij zorgen uit handen. Kortom: ontzorgen zoals alleen Veenman+ dat kan. Zo ook afgelopen jaar!


De vraag
Het produceren van de catalogus, brochures, posters en overige communicatie-uitingen; niks is ons te gek. Laten we daarbij vooral de IFFR Volkskrant bijlage niet vergeten, welke ook afgelopen jaar weer in een oplage van 300.000 door het land verspreid werd. Wat daarbij voor IFFR vooral belangrijk is? Zorg voor kwaliteit, tijdig en op de juiste locatie leveren en het bewaken van de kosten. Ook mag het uit handen nemen van zorgen gedurende een hectische festivaltijd absoluut niet vergeten worden.

De uitdaging
De timing. Logisch, want met zo’n drukbezocht festival is het van enorm belang dat alle communicatie-uitingen op tijd geleverd worden. Zeker met de productie van IFFR Volkskrant bijlage staan we daarmee ieder jaar weer voor een uitdaging. Maar laten we eerlijk zijn: dat houdt het juist ook spannend en vooral leuk. Ook hebben we gedurende het festival regelmatig te maken gehad met last-minute producties. Neem bijvoorbeeld de consumptiebonnen voor het festival.

Wat deed Veenman+?
Naast ontzorgen, dachten we mee over de mogelijkheden omtrent het drukwerk en zorgden we voor een gedegen plan van aanpak; noodzakelijk ook wel als je het hebt over producties van een dusdanige omvang. We leidden de productie van de communicatie-uitingen in goede banen, waarbij een vaste projectmanager van Veenman+ voortdurend de voortgang monitorde en nauw contact onderhield met de contactpersoon van IFFR. Met name tijdens de festivalweken zelf stonden we doorlopend stand-by. Extra service, bereikbaarheid in de avonduren en flexibiliteit; in deze periode van topdrukte moet het IFFR gegarandeerd op ons kunnen bouwen. Geen enkel probleem met een ervaren team dat precies weet wat er speelt en wat er moet gebeuren!

Het resultaat
Op het gebied van communicatie in ieder geval wederom een vlekkeloos verlopen festival! Alle producten – inclusief de spoedopdrachten – zijn geleverd op het juiste tijdstip en de juiste locatie, binnen het budget en volgens de afgesproken kwaliteitsnormen. Dat is de kracht van Veenman+.