Communicatiemiddelen coronabeleid

slide

Communicatie over coronamaatregelen: aardig onderweg ook in tijden van crisis

Dat Nederland keihard geraakt wordt door het coronavirus hoeven we jou uiteraard niet meer te vertellen. Zo krijgen ook ineens veel bedrijven te kampen met de getroffen maatregelen om het virus te bestrijden, of staan zij voor de uitdaging om hun klanten met spoed te informeren over de aangepaste gang van zaken. Voor deze communicatie over coronamaatregelen klopte de RET bij ons aan.


De vraag

Van de RET – waarvoor wij al een langere tijd de productie van verschillende communicatie-uitingen verzorgen – kregen wij de vraag om de reizigers in de regio Rotterdam te informeren over de getroffen maatregelen rondom het coronavirus. Denk daarbij aan communicatie over coronamaatregelen in de vorm van verschillende soorten stoepbordposters, diverse stickers voor in de bussen, metro’s en trams en informatie op de stations zelf. Gezien de urgentie van de informatie ging het daarbij vanzelfsprekend om een klus die niet alleen goed, maar ook snel geklaard moest worden.

De oplossing

Een goede samenwerking en afstemming zijn key, zo ook bij deze spoedopdracht met daarnaast ook nog eens een enorm belangrijke nieuwswaarde. Dat was dus snel schakelen. Al was dat geen enkel probleem met onze contactpersonen bij de RET. Gezien de tijdsdruk en de urgentie van de te verspreiden communicatie over coronamaatregelen, gingen we direct aan de slag om binnen een zo kort mogelijke tijd te zorgen voor het allerbeste resultaat.

In het weekend verzorgden we in rap tempo de productie en maandag en dinsdag stonden volledig in het teken van het daadwerkelijk verspreiden van de uitingen op een flink aantal locaties in de regio. Mede dankzij ons grote netwerk is het ons gelukt om alles snel voor elkaar te krijgen!

Trots op

Binnen een mum van tijd werden alle reizigers van de RET goed geïnformeerd. Daarmee zorgden we voor tevreden reizigers, maar ook voor een enorm tevreden klant. ‘’Echt mega bedankt! Dit is inderdaad een monsterklus en daar gaat veel tijd in zitten. Heel veel tijd.’’ De taart was al bijna onderweg, maar ook wij houden het graag veilig en hebben afgesproken om – als de storm is gaan liggen – een heerlijk vorkje met elkaar te prikken en de geslaagde afronding van deze opdracht alsnog te vieren.

Benieuwd hoe wij nog meer klanten ontzorgen met het produceren van communicatiemiddelen?