'Gers! cadeautje aan de stad'

slide

Gers! magazine

Hoe kunnen we uiting geven aan onze trots op Rotterdam? Hoe kunnen we iets teruggeven aan de stad waar we zoveel van houden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die trots en die positieve vibe zich als een olievlek over de stad verspreiden? Dat waren de vragen die Edwin Veekens, directeur van Veenman+ zichzelf stelde. Hij beantwoordde ze zelf, samen met zijn Gers! partners in crime Wouter van Lieburg en Arjen van Riel. De geboorte van Gers! magazine was een feit.


De vraag
‘Een multimediaal platform creëren dat de positieve kanten van Rotterdam belicht en dat uiting geeft aan de trots die veel Rotterdammers voelen voor hun stad.’

De uitdaging
Het magazine, de website, social media: alle media moeten in zo kort mogelijke tijd een groot publiek van Rotterdammers bereiken en een positieve bijdrage leveren aan de stad. Dit alles met een zeer beperkt budget en met medewerking van talloze professionals die op vrijwillige basis teksten schrijven en foto’s aanleveren.

Wat deed Veenman+
Veenman+ initieerde het idee voor Gers! en verzorgt de productie voor het magazine. Daarnaast verzorgen wij alle social media rondom Gers!, zoals Facebook en Twitter. De Facebookpagina heeft in korte tijd zeer veel likes gekregen, en zit nu op meer dan 56.800 likes.

En daar zijn we trots op! Veenman+ werkt overigens volledig belangeloos aan Gers!: wij zien dit als ons cadeautje aan de stad.

Het resultaat
Gers! is in korte tijd uitgegroeid tot een echt podium voor de trots op Rotterdam. Het magazine heeft een oplage van 20.000 exemplaren, de community op Facebook is zo mogelijk nog groter. Gers! slaat aan en heeft bij veel Rotterdammers een gevoelige snaar geraakt. Tientallen redacteuren en fotografen werken op vrijwillige basis mee aan het magazine, dat als nieuwe stadsglossy nu zelfs door de gemeente als relatiemagazine wordt verstuurd. Alle doelen die we onszelf hadden gesteld, zijn ruimschoots gehaald en meer dan dat. Gers! is inmiddels bijvoorbeeld uitgebreid met de Gers! foundation. Hiermee halen we geld op voor de strijd tegen kanker en willen we nog meer mooie dingen doen voor de stad. Ook Gers! is de kracht van Veenman+.