'Gers! cadeautje aan de stad'

slide

Gers! magazine

Hoe kunnen we uiting geven aan onze trots op Rotterdam? Hoe zorgen we ervoor dat die trots, die positieve vibe, zich als een olievlek over de stad verspreidt? En hoe kunnen we iets teruggeven aan de stad waar we zoveel van houden? Dat waren de vragen die Edwin Veekens, directeur van Veenman+, zichzelf stelde. Hij beantwoordde ze samen met zijn Gers! partners in crime: Wouter van Lieburg en Arjen van Riel. De geboorte van Gers! magazine was een feit.


Ons idee

Een multimediaal platform creëren dat de positieve kanten van Rotterdam belicht en dat uiting geeft aan de trots die veel Rotterdammers voelen voor hun stad.

De uitdaging

Het magazine, de website, social media: alle media moeten in zo kort mogelijke tijd een groot publiek van Rotterdammers bereiken en een positieve bijdrage leveren aan de stad Rotterdam. Dit alles met een zeer beperkt budget en met medewerking van talloze professionals die op vrijwillige basis teksten schrijven en foto’s aanleveren.

Wat deed Veenman+

Veenman+ initieerde het idee voor Gers! en verzorgt de productie voor het magazine. Daarnaast verzorgen wij alle social media rondom Gers!, zoals Facebook en Twitter. De Facebookpagina heeft in korte tijd zeer veel likes gekregen, en zit nu op meer dan 56.800 likes. En daar zijn we trots op! Veenman+ werkt overigens volledig belangeloos aan Gers!: dit is ons cadeautje aan Rotterdam.

Het resultaat

Onze ‘stadsglossy’ groeide in korte tijd uit tot een begrip in Rotterdam en omstreken. Gers! magazine heeft een oplage van 20.000 exemplaren en de community op Facebook is nog groter. Gers! slaat aan en heeft bij veel Rotterdammers een gevoelige snaar geraakt. Niet voor niks maakten we de afgelopen periode edities en content in samenwerking met grote Rotterdamse partners als Museum Rotterdam, de Hogeschool, de gemeente, RET en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Maar dat is nog niet alles: met Wij zijn Gers! borduren we voort op het succes van Gers! magazine. Wij zijn Gers! gaat verder dan zomaar een netwerkborrel. Wij zijn Gers! biedt events op unieke en inspirerende plekken en… helemaal op zijn Rotterdams!
Ook Gers! is de kracht van Veenman+.