Boek Maarten Schets - Overzicht van zijn werk

slide

Schoonheid - Beauty Unadorned

Fotograaf Maarten Schets richtte zich aanvankelijk vooral op mode, maar heeft zijn werkgebied later uitgebreid naar portretten, cultuur, landschap en reizen. Een veelzijdig fotograaf dus, die al decennialang aan de top in zijn vak staat. Veenman+ realiseerde met hem zijn droom: het uitbrengen van een boek met al zijn werk. Door gebruik te maken van lithografie komt Schets’ werk optimaal tot zijn recht.

 


De vraag

“Ik wil een boek uitbrengen met daarin een overzicht van mijn werk. Het papiersoort, de vormgeving, de wijze van drukken, het omslag: het boek moet kwaliteit uitdrukken en de foto’s moeten zo goed mogelijk tot hun recht komen. Kunnen jullie dit voor mij verzorgen en mij adviseren?”

De uitdaging

Een kwalitatief uitmuntend boek produceren binnen het gegeven budget, waarbij de foto’s van Maarten Schets volledig tot hun recht komen. Veenman+ heeft decennialang ervaring en dus een naam hoog te houden als het gaat om de productie van kunstboeken.

Wat deed Veenman+

Met Maarten Schets hebben we zijn wensen besproken en samen keken we naar de best mogelijke oplossing. Gekozen is voor ongestreken off white papier. Alle beelden zijn hierop gelithografeerd.

Het resultaat

Het schitterende boek ‘Schoonheid – Beauty Unadorned’ telt ruim driehonderd foto’s uit de carrière van Maarten Schets tot nu toe. Dankzij het advies van Veenman+ om lithografie toe te passen, komen de foto’s extra goed tot hun recht. Dat is de kracht van Veenman+. De opbrengst van het boek gaat naar Orange Babies en Niños del Arco Iris en is nog te koop.